Grote update!

Van de site bedoel ik šŸ™‚ Ik ben van PHP 5.6 naar PHP 7.0 en van Apache 2.2 naar Apache 2.4 gegaan. Kostte wat moeite, maar dan heb je ook wat.

Webstation (Synology) is een eitje om over te zetten, je installeert gewoon de boel en zegt dat ie 7.0 en 2.4 moet gebruiken ipv de oude versies.

Maar dan kom je erachter dat standaard alle extensies van PHP uit staan šŸ˜€ Dat vind WordPress niet zo grappig dus ik zat met een kapotte site. Ach ja, na wat gepruts staat alles goed.

Ook overgeschakeld naar het nieuwe thema van WordPress, namelijk de 2017 versie van hun standaard skin die heel toepasselijk dan ook “Twenty Seventeen” heet. Hoe origineel šŸ˜‰ Misschien beetje aan de saaie kant, zal nog wel kijken of ik wat plaatjes erin kan krijgen. Maar hij draait erg soepel dus ik vind het wel prima!

Welke spellen willen we spelen?

De vraag is al eerder gesteld, maar nu even via de site. De 26ste hebben we een LAN-party, maar welke spellen willen we daar spelen? Het idee is dat we een lijst gaan samenstellen en daarna gaan kijken welke spellen we al hebben, en welke mensen er nog bij willen/gaan kopen. Ik zal een voorzetje doen…

Ik wil graag spelen:

  • Command & Conquer (Maakt me niet uit welke, ik heb de hele serie. Mocht je deze willen kopen, alle 17 spellen&uitbreidingen samen kosten je 3 tientjes op Originā‚¬15 op internet)
  • Don’t starve together (Is nog een Beta, maar wel erg grappig, en te spelen met veel mensen tegelijk, helaas wel ā‚¬15. Ik heb er nog Ć©Ć©n om weg te geven!)
  • Trine 1, 2 en/of 3
  • Quake III Arena
  • Unreal Tournament (ik heb I, 2004 en III)
  • Torchlight 2 (vind ik wel grappig, maar hoeft niet perse)
  • Left4Dead

Ik wil graag eens andere spellen doen dan de standaard shooters die we altijd doen zoals CoD en BF, maar natuurlijk kunnen we daarvan ook wel een rondje doen.

DNS Problemen

Zoals jullie afgelopen maandag al gemerkt hebben, heeft het dixiclan.nl domein wat DNS problemen. Niks ernstigs en als het goed is zijn ze al snel opgelost, maar ik zal even vertellen wat er aan de hand is.

Ik heb mijn domeinen altijd gehad bij Webreus, maar daar was/ben ik echt niet tevreden over. (Extreem trage servers, en totaal onbereikbare helpdesk) Ik heb toen besloten om alles onder te brengen bij STRATO aangezien ik dan alles bij dezelfde hoster zou hebben (daar draait ook de gameserver en mijn HiDrive, wat een online backup service is). Helaas geeft STRATO je alleen maar de mogelijkheid om Ć©Ć©n domein te registeren, en zijn subdomeinen (mumble.dixiclan.nl en gameserver.dixiclan.nl) voorbehouden aan de dure hostingpakketten. Maar ja, waarom zou ik een hostingpakket willen, als ik slechts de domeinnamen nodig heb, en alles thuis vanaf mijn NAS host? Ik ben nu dus weer alles (tenminste, de domeinnamen) over aan het verhuizen naar weer een nieuwe hoster, namelijk TransIP. Ik hoop dat dat vandaag is afgerond. Maar dan moet STRATO wel meewerken, want die zijn nogal traag… Je kan zeggen wat je wilt van Webreus, maar daar had ik alles binnen een paar minuten geregeld… šŸ™