Vaarwel Mumble, hallo Discord!

Na vele meldingen dat ons Mumble abonnement zou gaan verlopen en ook niet meer te verlengen zou zijn is het moment daar, de Mumble server is uit de lucht.

Gelukkig hebben we een hele goede vervanger gevonden. Namelijk Discord!

Mogelijk storing op Mumble volgende week

Heren, ik kreeg dit berichtje:

Hello dear customer,

from last week-end Hera server suffers from technical issues that sometimes creates unusual lag. Sorry for the inconvenience. Don’t hesitate to contact our support (in your customer area on our website).

Every mumble server on Hera will be moved on our other servers next week with an extra free month.

Best Regards.

Bien cordialement,

L’équipe de ts3-serveur.com

Het zou dus kunnen zijn dat onze Mumble server er even uit ligt (of onbereikbaar is doordat het adres veranderd is)

Grote update!

Van de site bedoel ik 🙂 Ik ben van PHP 5.6 naar PHP 7.0 en van Apache 2.2 naar Apache 2.4 gegaan. Kostte wat moeite, maar dan heb je ook wat.

Webstation (Synology) is een eitje om over te zetten, je installeert gewoon de boel en zegt dat ie 7.0 en 2.4 moet gebruiken ipv de oude versies.

Maar dan kom je erachter dat standaard alle extensies van PHP uit staan 😀 Dat vind WordPress niet zo grappig dus ik zat met een kapotte site. Ach ja, na wat gepruts staat alles goed.

Ook overgeschakeld naar het nieuwe thema van WordPress, namelijk de 2017 versie van hun standaard skin die heel toepasselijk dan ook “Twenty Seventeen” heet. Hoe origineel 😉 Misschien beetje aan de saaie kant, zal nog wel kijken of ik wat plaatjes erin kan krijgen. Maar hij draait erg soepel dus ik vind het wel prima!

Welke spellen willen we spelen?

De vraag is al eerder gesteld, maar nu even via de site. De 26ste hebben we een LAN-party, maar welke spellen willen we daar spelen? Het idee is dat we een lijst gaan samenstellen en daarna gaan kijken welke spellen we al hebben, en welke mensen er nog bij willen/gaan kopen. Ik zal een voorzetje doen…

Ik wil graag spelen:

  • Command & Conquer (Maakt me niet uit welke, ik heb de hele serie. Mocht je deze willen kopen, alle 17 spellen&uitbreidingen samen kosten je 3 tientjes op Origin€15 op internet)
  • Don’t starve together (Is nog een Beta, maar wel erg grappig, en te spelen met veel mensen tegelijk, helaas wel €15. Ik heb er nog één om weg te geven!)
  • Trine 1, 2 en/of 3
  • Quake III Arena
  • Unreal Tournament (ik heb I, 2004 en III)
  • Torchlight 2 (vind ik wel grappig, maar hoeft niet perse)
  • Left4Dead

Ik wil graag eens andere spellen doen dan de standaard shooters die we altijd doen zoals CoD en BF, maar natuurlijk kunnen we daarvan ook wel een rondje doen.

Nieuwe vormgeving

Ik ben een nieuw thema aan het maken voor de [Dixi] site, daarom zal de site er niet zo gepolijst eruit zien en zal de site regelmatig veranderen. Verder zou het geen invloed mogen hebben op de functionaliteit van de site. Mochten jullie problemen vinden, dan hoor ik dat graag.