The Dixi clan

In den beginne…

Redelijk wat jaren geleden zijn we met een groepje van 4 vrienden;

begonnen met het samen spelen van spellen op de PC. Zo zijn we begonnen in de tijd van Call of Duty 1, en zijn we zo door de hele series van Call of Duty heen gegaan met soms een uitstapje naar een Battlefield telg. In de loop der jaren is het groepje wel enigszins gegroeid en ook weer gekrompen.

Met maar een paar leden zou het prima werken om een lege server op te zoeken en daar te gaan spelen. Dit klopt, maar het is leuker om je eigen plekje te hebben waar je ook zelf je mappen en gametype kan kiezen enzo. En zo is het idee ontstaan om een eigen server in te richten met ook een website erbij. Een groep met server moet ook een naam hebben. Zo kwam Bl4ckbird bij de naam Dixiclan, vanwege de leuke verwijzing naar de mobiele toiletten. (Insider joke) En zo had The [Dixi] Clan ineens een Call of Duty 2 server. Maar de tijd stond niet stil.

On-officiële speeldag

We proberen toch meestal wel minimaal één dag per week samen te spelen, maar over het algemeen kijken we gewoon wie er is als we zin hebben om te spelen. Maandag is onze on-officiële speeldag waarbij we meestal wel allemaal aanwezig zijn. Zo rond 8 uur begint de pret en we gaan door tot we geen zin meer hebben. Vaak zijn wij op woensdag en/of donderdag ook wel online te vinden. Het spel kiezen we meestal in overleg, en we kletsen wat via onze Mumble server Discord server.

Het moet leuk blijven

Aangezien wij een groepje vrienden zijn, en de meesten van ons ook nog een druk leven hebben naast onze bezigheden op het internet, staat lol hebben voorop. Wij zijn dan ook geen clan met trainingsdagen en wij doen ook niet mee met wars, competities en meer van dat. Kan leuk zijn, maar dat is gewoon niks voor ons.

Joinen van de clan

Aangezien alle leden wel een of andere link met elkaar hebben (collega’s, vrienden of een mix hiervan) is joinen van onze “clan” eigenlijk ook alleen maar mogelijk als je minimaal één van onze leden IRL kent. Ken je niemand van ons, dan zullen we je waarschijnlijk ook niet toelaten in de groep.

Meer info

Je kunt ons ook vinden op XFire Communities, Gametracker Clans en Twitter