CoD5 profiel back-up

CoD5 slaat net als CoD4 de gegevens lokaal op op jouw pc. Dit wil zeggen dat rang en ook alle behaalde opdrachten opgeslagen worden in je profiel wat op je harde schijf staat.

Mocht het dus gebeuren dat je PC opnieuw geinstalleerd moet worden, en je vergeet je profiel te back-uppen, dan mag je weer op rang 1 beginnen.

Hoe kan je dan je profiel veilig stellen.

Als eerste: Gebruik NOOIT!!! tooltjes die je van internet kan halen om je profiel te back-uppen. Deze tooltjes veranderen wat in je profiel of nemen de paden niet goed mee waardoor je profiel een wipe zal krijgen en je alsnog op 1 mag beginnen! Andere tooltjes proberen je CD-key te achterhalen en sturen deze door waarna je dus steeds de melding zal krijgen dat je key al in gebruik is door iemand anders.

De procedure is heel simpel…

Voor Vista:
Wat ik zelf doe is de gehele inhoud van de map “C:UsersAppDataLocalActivisionCoDWaW” regelmatig naar een veilige plaats kopiëren.

Na een herinstallatie kan je dan weer een nieuw online profiel aanmaken met dezelfde naam als welke je gebruikte, even een potje (gedeeltelijk) online spelen en dan het spel afsluiten. Vervolgens de inhoud van de folder van de veilige plaats terug kopiëren naar de juiste dir. En je bent klaar.