TeamSpeak 2 installeren

De eerste stap is natuurlijk het downloaden van TeamSpeak.
De TeamSpeak client kan je downloaden op deze site.
Er staan twee clients, de bovenste (TeamSpeak 2 Client) kan je installeren, en als dit klaar is, dan kan je de tweede client (Updated Executable) naar de directory kopiëren waar je de client hebt geinstalleerd. Als er je gevraagd word, of je het bestaande bestand mag overschrijven, kies dan de optie Ja. Het downloaden en kopiëren van de tweede client is optioneel. Je TeamSpeak zal ook werken als je alleen de eerste gebruikt. In de tweede zijn wat problemen opgelost. Ik raad wel aan om de tweede client ook te downloaden.

Verbinding maken
Als de client is geïnstalleerd, en je de tweede client naar de goede directory hebt gekopiëerd, dan kan je de client opstarten. Je zal waarschijnlijk hiervoor de link vinden in je startmenu. Als je de client voor de eerste keer opstart dan zal er niet direct een verbinding met een server gemaakt worden. Je zal eerst moeten instellen waar de server zich op internet bevind voor je een verbinding kan maken. Zo’n verbinding kan je aanmaken. Kies in het menu Connection voor de optie Connect.

Server aanmaken
Als je nu op het woordje Servers rechts klikt dan kan je de optie Add Server kiezen. Geef dan de nieuwe verbinding een naam, het makkelijkste is om de naam te kiezen van de server waarmee je vebind. In ons geval is dat dus [Dixi]. Maar natuurlijk ben je helemaal vrij om hier een naam te kiezen. Als je meerdere servers gaat gebruiken, dan maakt het je alleen makkelijker om ze terug te vinden 😉

Server instellen
Als je de verbinding een naam hebt gegeven, dan kan je de rest van de gegevens invullen. Eigenlijk is dit vrij simpel. Label = de naam die je net gekozen hebt. Server Address = vul hier in ons geval dixiclan.nl in. Kies voor de optie Registered en vul dan bij Nickname en Login Name twee keer dezelfde naam in. Let op dat je de hoofdletters ook hetzelfde houd, want de server let hierop. Kies vervolgens een wachtwoord en vul deze in bij User Password. Het is verstandig om ook de optie Auto-Reconnect aan te zetten. Mocht je per ongeluk de verbinding kwijtraken, dan zal TeamSpeak zelf de verbinding weer proberen te maken.

De volgende dingen mag je invullen, maar deze zijn niet perse nodig.
Default Channel = als de server meerdere kanalen heeft, en jij altijd naar dezelfde gaat, dan kan je hier de naam van het kanaal invullen.
Default Subchannel = hiervoor geldt hetzelfde als voor Default Channel.
Channel Password = als de server een wachtwoord heeft, wat bij ons niet het geval is, dan dien je deze hier in te vullen om toegang tot het kanaal te krijgen.