TeamSpeak 3 installeren

De eerste stap is natuurlijk het downloaden en installeren van de TeamSpeak 3 cliënt

De TeamSpeak 3 cliënt kan gevonden worden op deze site

Kies hier de nieuwste versie die je kan vinden voor het type besturingssysteem welke je hebt

TeamSpeak3 werkt niet zoals TeamSpeak2 met een loginnaam en wachtwoord maar met een uniek ID die word aangemaakt zodra je de cliënt installeerd. (Daar hoef je dus niks voor te doen)

Om TeamSpeak3 te kunnen gebruiken moet er een token ingevuld worden. Door het invullen van deze token zal jouw cliënt aan de hand van het unieke ID worden geregistreerd bij de server en vanaf dat moment word bij het inloggen op de server jouw rechten toegekend.

Deze token kan je invullen door in de TeamSpeak3 cliënt het “Permissions” menu te openen, en dan de “Use token” optie te kiezen.

LET OP! Deze token kan maar één keer gebruikt worden.

Het is nog steeds wel handig als je een usernaam kiest die voor de andere makkelijk te herkennen is, ook al is deze voor het juist werken van TS3 niet belangrijk. Maar je bent dus vrij om te wisselen van naam, zolang je maar wel altijd met dezelfde cliënt inlogt. Wil je meerdere cliënts gebruiken, vraag dan aan mij een extra token.

Er is wel een veld om een wachtwoord in te vullen, maar deze heeft (nog) geen nut, deze mag je dus ook gewoon leeg laten.